34-ма задържани при специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Варна

Повдигнати са обвинения на шестима от тях, оказвали въздействие върху криминогенната обстановка в региона

В рамките на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност и на престъпленията по транспорта, проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Варна през почивните дни, бяха  извършени масирани полицейски проверки, изградени бяха 6 контролно – пропускателни пункта. При предприетите действия  бяха задържани общо 34 души, установени бяха и две лица, обявени за издирване, посочиха  директорът на ОДМВР – Варна старши комисар Даниел Пашов, окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и ИФ ръководителят на Районна прокуратура – Варна Владислава Панайотова. Те уточниха, че са образувани 12 бързи полицейски производства и 1 досъдебно производство, петима са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа във връзка с повдигнатите им обвинения. Непълнолетен,  срещу когото се водят четири досъдебни производства, е под надзора на инспектор „Детска педагогическа стая” при ОДМВР – Варна. Задържаните са оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в малките населени места на територията на Варненска област –  като селата Синдел и Белослав, и са добре познати на органите на реда с различни противообществени прояви. Старши комисар Даниел Пашов уточни, че по време на операцията са проверени 59 заведения  и 5 игрални зали във Варна, като при проверките не са установени непълнолетни лица в инспектираните обекти. Такива са били засечени в райони, близки до проверените места, като по случая са изготвени 12 протокола за предупреждение, съставени са 6 АУАН на родителите на 12-те установени непълнолетни лица, а едно от тях е било върнато в кризисен център, от където е избягало по-рано.

Общият брой на проверени водачи на автомобили е 1824, установени са 1116 нарушения, сред които шофиране без правоспособност и управление след употреба на алкохол или наркотични вещества. Засечени са 273 нарушения на скоростните режими в града и областта. Съставени са 258 АУАН и са издадени 554 фиша, спрени от движение са 2 автомобила, прекратена е регистрацията на други 2 МПС.

От ОДМВР и прокуратурата подчертаха, че действията ще продължат, а целта е да се постигне спокойствие и сигурност за гражданите. 

Pin It on Pinterest