26–годишен от Попово е задържан за незаконно притежание на оръжие

Повдигнато му е обвинение; с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане за срок до 72 часа“

Сигнал за изстрели с огнестрелно оръжие в района на гориста местност в кв. „Бузлуджа“ бе получен на 7 януари, около 17 часа. Към мястото незабавно са изпратени екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Велико Търново. От извършените първоначални действия на полицейските служители било установено, че изстрелите са произведени от лица, возещи се в джип, управляван от 26-годишен мъж от Попово. В резултат на проведените незабавни опративно – издирвателни действия возилото било установено на улица в града. В него пътували още двама мъже – на 26 и 23 години, от Горна Оряховица и Етрополе. На задната седалка бил намерен автомат „Калашников“. Задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа. Назначени са експертизи, разпитани са свидетели.
Вчера, 26-годишният от Попово, е привлечен като обвиняем, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Той е с влязла в сила условна присъда за грабеж. Предстои искане за постоянното му задържане.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново.

Подробности по случая дадоха  на брифинг заместник-директорът ОДМВР – Велико Търново комисар Христо Христов, административният ръководител на Районна прокуратура  Велико Търново Тихомир Шабов, говорителят на Районна прокуратура Тотко Тотев и наблюдаващият прокурор Цанко Ганчев.

Pin It on Pinterest