18-годишен младеж е задържан от полицията за побой

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем П.В., на 18 г., за това, че на 8 февруари 2021 г., по хулигански подбуди, е причинил лека телесна повреда на пострадалия 19-годишен младеж, изразяваща се в счупване на носни костици и кръвонасядания – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Той е бил задържан в резултата на бързите оперативно-издирвателни мероприятия на служители от ОД на МВР – Пловдив – Второ районно управление.

На 8 февруари 2021 г., в гр. Пловдив, на кръстовището на улица „Сергей Румянцев“ и бул. „Христо Ботев“, около 2 ч. през нощта, обвиняемият П.В. срещнал случайно пострадалия 19-годишен младеж. Двамата не се познавали. При разминаването си те разменили реплики. П.В. поискал запалка за цигара. Пострадалият нямал. Това станал повод за конфликт между тях. Обвиняемият бил употребил алкохол и нанесъл побой на 19-годишния младеж, като му причинил счупване на носните костици и множество кръвонасядания по тялото. През това време мобилният телефон на пострадалия паднал на земята. Обвиняемият го взел и хвърлил към оградата на близка къща, след което си тръгнал. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Пострадалият е бил откаран в болницата, където е настанен за лечение. Няма опасност за живота му. В резултат на незабавни оперативно- издирвателни действия на служители на 2 РУ на МВР – Пловдив е бил разкрит извършителя на деянието и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Открит е бил мобилния телефон и иззет, както и установен механизма на извършване на деянието. П.В. не е осъждан до момента. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева. За извършеното престъпление законът предвижда наказание , лишаване от свобода“ до три години.   

Pin It on Pinterest