България

Започна тактическо учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море – 2024“

Започна тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море – 2024“, което ще се проведе до 7 юни 2024 г. в националните морски пространства на Република България.

Учението се ръководи от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби и има за цел да усъвършенства придобитите способности на щаба и силите на флотилията за планиране, подготовка и управление на тактически действия в рамките на операция по морска сигурност, контрол на морските пространства и защита на корабоплаването.

В учението участват бойни и спомагателни кораба от състава на флотилията, дислоцирани във военноморските бази в Бургас и Варна.

Усилията са насочени към усъвършенстване на уменията по прилагане на стандартни оперативни процедури за организиране на дейността на щаба на флотилията за командване и управление на подчинените сили при изпълнение на бойни задачи на море; провеждане на тактически действия от родовете сили в различни условия на обстановката, както и взаимодействие с формирования от състава на Военноморските сили, Военновъздушните сили и Сухопътни войски.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest