Започна сбор по водолазна подготовка на военнослужещи от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски

Сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски се провежда от 27 юли до 7 август във военно формирование 54950 – Бургас.

В него участват военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и 61-ва механизирана бригада – Карлово.

В хода на занятията военнослужещите отработват задачи по организация на водолазните спускания в различни условия, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение. Подготовката включва още спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, търсене на потънали предмети и аварирала техника и изпълнение на упражнения за сигурност под вода в присъствието на инструктор-водолаз.

Ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Димитър Маринов, а на водолазните спускания – старши сержант Георги Начев от 55-ти инженерен полк – Белене.

В края на лагерния сбор военнослужещите ще преминат изпит в открито море пред комисия от Военноморските сили за потвърждаване на квалификацията и придобиване на класна специалност, допускане до ръководство на водолазни спускания, спускания до 20 м. и медицинско осигуряване.

Pin It on Pinterest