Започна единадесетата сесия на 44-ото Народно събрание

По традиция в началото на първото пленарно заседание прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Председателят на парламента Цвета Караянчева откри заседанието и пожела на народните представители Новата 2021 г. да е по-здрава и по-спокойна.

В изказването си Цвета Караянчева отбеляза, че народните представители могат да си припомнят как през изтеклите четири години са станали свидетели на безценни моменти на единство като тържествата за 140 години от Учредителното събрание и подписването на Търновската конституция. В същото време не можем да забравим и демонстративно опразваните парламентарни банки от опозицията, видеовръзките с депутати от болничните им легла, докато техни колеги, народни представители, отказваха да слагат маски, добави председателят на парламента.

Скоро ще влезем в предизборна кампания, подчерта председателят на парламента и призова народните представители да избягват да правят внушения за опасност от манипулация на изборните резултати. Най-големият губещ от тези внушения ще бъде българската демокрация, заяви Цвета Караянчева. Тя посочи, че още през септември миналата година е изпратила писма до европейските институции за изпращане на наблюдателни мисии у нас по време на парламентарния вот.

Представители на ръководствата на парламентарните групи в 44-ото Народно събрание направиха изявления за новия политически сезон. Те бяха излъчени пряко по БНТ и БНР.

Pin It on Pinterest