Заместник-министър Тодор Чуров прие копия на акредитивните писма на посланика на Бангладеш

Заместник-министърът на външните работи Тодор Чуров прие копия на акредитивните писма на новоназначения посланик на Бангладеш в България М. Дауд Али, който е със седалище в Румъния.

Отношенията между България и Бангладеш се характеризират с традиционно приятелство и сътрудничество. България е сред първите държави, признали независимостта на Бангладеш през 1972 г., като през 2022 г. се навършват 50 години от установяването на дипломатическите отношения между двете страни.

В хода на разговора бяха засегнати въпроси, свързани с развитието на двустранното сътрудничество, включително търговско-икономическите отношения, връзките в областта на ИТ-сектора и комуникациите. Сред обсъдените теми бяха и партньорството в областта на бизнеса, трудовата миграция и породените от коронавируса предизвикателства.

Посланик M. Дауд Али изрази специална благодарност за дарението от българска страна на 270 000 дози от ваксината на „АстраЗенека“ за Бангладеш през септември 2021 г.

В края на срещата заместник-министър Чуров увери посланик М. Дауд Али в подкрепата на МВнР за по-нататъшното развитие на приятелските двустранни отношения. От своя страна посланик Дауд Али благодари за топлото посрещане и сътрудничеството с МВнР.

Pin It on Pinterest