ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПЕТРОВА РАЗДАДЕ ПАКЕТИ С ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА НУЖДАЕЩИ СЕ ЛИЦА В САНДАНСКИ

Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост, осигурени по Оперативната програма за храни и/или материално подпомагане, по време на посещението си в Сандански. По програмата, чийто управляващ орган е Агенцията за социално подпомагане, са осигурени над 6500 тона продукти на стойност 15,7 млн. лв. Целта е продуктите от първа необходимост да стигнат до най-уязвимите лица и семействата им. Финансирането е осигурено от Фонда за европейско подпомагане и от държавния бюджет.

„Над 3400 души ще бъдат подкрепени с хранителни продукти от първа необходимост в региона на Сандански, като от обявяването на епидемиологичната обстановка в страната, хората в региона са получили над 8 тона пакети с храни“, посочи зам.-министър Петрова.
Пакети с хранителни продукти бяха раздадени и по домовете на трудноподвижни лица, които освен храна, получиха и информация за възможностите за допълнителна социална подкрепа. 

По време на посещението си в Сандански зам.-министър Петрова се срещна с представители на социалните служби в общината и представи успешни социални проекти, насочени към хората с увреждания, социалното предприемачество и превенция на агресията в училище. Тя акцентира върху възможностите,  които дават оперативните програми за разширяването на социалните услуги.

Pin It on Pinterest