Заместник-министър Динкова участва в церемонията по побратимяване между Бургас и южнокорейския град Улсан

Заместник-министърът на външните работи Зарица Динкова взе участие в официална церемония по подписването на споразумение за побратимяване между градовете Бургас и Улсан, Южна Корея.

Събитието се състоя в сградата на Община Бургас, където кметовете Димитър Николов и Сонг Чул Хо подписаха документа.

„Република Корея е приоритетен партньор с особено значение за България. Нашето желание е да засилим политическия диалог, да разширим икономическите връзки и да активизираме културния и образователен обмен, както и секторното сътрудничество‘‘, каза Зарица Динкова.

Тя подчерта, че връзките между местните власти са важен елемент в двустранните отношения, и изрази увереност, че побратимяването между Бургас и Улсан ще даде допълнителен тласък за развитие на българо-корейските отношения.

„Целта е задълбочаване на нашите отношения в областта на икономиката, образованието, културния обмен. За централната власт, чиято основна задача е да даде общата рамка, да осигури по-добър бизнес климат и по-добри възможности за реализация на икономическите отношения, не би следвало да има нищо по-добро и нищо по-успешно от това нещата да се случват от долу нагоре“, заяви заместник-министър Динкова и пожела  успешно и ползотворно сътрудничество на двете общински администрации.

Улсан е седмият по големина град в Южна Корея и водещ индустриален център. Градът е известен с развитото си автомобилостроене и корабостроене. Също като Бургас, Улсан е морски пристанищен град, като през последните 10 години връзките помежду им се активизират. Бъдещето сътрудничество между двата града ще включва конкретни икономически, културни и други проекти.

Pin It on Pinterest