Зам.-министър Йовев отличи „Агенция за недвижими имоти на годината“ в церемонията за връчване на петите годишни награди на imoti.net

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи голямата награда „Агенция за недвижими имоти на годината“ – в категория голям бизнес (с над 20 брокера) на „Арко риъл естейт“ в церемония, на която бяха връчени Петите годишни награди на „Imoti.net”.

В обръщението си заместник-министър Йовев поздрави организаторите за 20-та годишнина от създаването на специализирания портал.

Заместник-министърът подчерта, че тя съвпада с 20-годишнината от създаването на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Инж. Йовев напомни, че тогава кадастърът, който е пряко и косвено свързан с бизнеса с недвижими имоти, е бил само на хартия, неактуален и неподдържан. Днес 96% от територията на страната вече е покрита с актуална кадастрална карта, поддържана в реално време, в електронни формати, което е от изключителна важност за инвестиционния процес, ипотеките, сделките с недвижими имоти и опазване собствеността на хората. България е сред малкото Европейски страни, на които в националните информационни системи на кадастъра са отразени и самостоятелните обекти в сградите, което е значително постижение. Посрещаме тази годишнина с надградени електронни системи, които предлагат голям набор от електрони услуги, с които улесняваме максимално обществото, каза още регионалният заместник-министър.

„Много се радвам, че в този тежък и непредвидим сектор работят предимно млади хора. Отчитаме, че през миналата година браншът има много добри резултати, а на пазара са пуснати много добри проекти“, заяви още инж. Йовев пред домакините и гостите на церемонията.

По  време на събитието бяха отличени брокери и компании, реализирали най-много сделки и приложили най-много иновации в сферата на недвижимите имоти през 2019 г.

Pin It on Pinterest