България

Зам.-министър Стефанов: Благодарение на усилията ви емблематичната сграда на АМВР ще придобие съвременна визия

Откриващото събитие по дългоочакван проект за саниране на Ректората се състоя днес

„Впечатлен съм от мотивацията и желанието, с които екипът се впуска в изпълнението на този проект. Имате пълната подкрепа на ръководството на МВР. Тази сграда е емблематична и благодарение на усилията ви ще придобие съвременна визия.“ Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов по време на откриващото събитие по дългоочакван проект за саниране на сградата на Ректората на Академията на МВР.
Ректорът старши комисар доц. д-р Иван Видолов поясни, че в рамките на мащабния проект предстои пълно топлоизолиране на външните стени и покривите на сградата и внедряване на енергоспестяващи мерки. Дограмата, отоплителната инсталация, абонатните станции и осветлението ще бъдат подменени. Очаква се това да доведе до 70 % намаляване на годишното потребление на енергия.
Проект „Нови подходи при управление на енергийния баланс на Учебно-административен корпус на Академия на Министерството на вътрешните работи чрез устойчиви и иновативни решения“ е финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest