Зaм.-министър Петрова: Над 470 000 нуждаещи се ще получат храна

Тя посети и нуждаещи се възрастни хора в Сливен, Стралджа и Плевен. В област Плевен заместник-министър Петрова посети градовете Червен бряг, Долна Митрополия и Долни Дъбник. Тя проведе и работна среща с областния управител на Плевен Татяна Божинова.

„Пакетите съдържат 16 вида хранителни продукти, които традиционно присъстват на българската трапеза. Средногодишно на територията на цялата страна се разпределят повече от 250 000 пакета за над 550 000 души, а от началото на програмата са разпределени повече от 67 600 тона хранителни продукти на 2 108 851 души“, обясни Петрова. Заместник-министърът допълни, че за първи път в настоящата кампания семействата с по трима и повече членове ще получат по два пакета с храни. 

„В следващия програмен период от 2021г. до 2027 г. за България за подпомагане с храни и материална подкрепа са предвидени малко повече от 504 милиона лева. Това са почти двойно повече средства в сравнение с настоящия. С тях ще имаме възможност да разширим обхвата на подпомагането както като видове подпомагане, така и като целеви групи, до които ще достигне помощта. Очакванията са, че повече от 600 000 лица с ниски доходи и в затруднена ситуация ще получат помощ по програмата“, обясни още Султанка Петрова.

Pin It on Pinterest