България

Зам.-министър Младенов и зам.-кметът на Благоевград обсъдиха организацията на Европейската седмица на спорта #BeActive

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов и зам.-кметът по култура, спорт и туризъм на община Благоевград Станислав Кимчев обсъдиха на работна среща организацията на Европейската седмица на спорта #BeActive. 
    Инициативата, която тази година се провежда под мотото „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“, ще стартира на 23 септември в 11,00 ч. на площад „Македония“ в Благоевград и ще обхване 8 областни града. По време на срещата стана ясно, че ще бъде осигурена възможност различните спортни клубове от областта да могат да демонстрират дейността си. Зам.-министър Младенов допълни, че предстоят нови срещи, на които ще се разглеждат предложения, свързани с организацията на кампанията, и подчерта, че екипът на ММС приветства всякакви идеи, които идват от местно ниво. Зам.-кметът Станислав Кимчев изрази готовност общината да окаже пълна подкрепа при реализацията на Европейската седмица на спорта. 
    На срещата присъства и Теодорина Тодорова, директор на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ към Министерство на младежта и спорта. 
    Европейската седмица на спорта се провежда всяка година с цел насърчаване на физическата активност сред населението на Европейския съюз.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest