България

Зам.-министър Михайлова приветства участниците в Международния младежки медиен фестивал „Арлекин“

Десетките участници в Международния младежки медиен фестивал „Арлекин“, който се проведе за 14-ти път, бяха приветствани от зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

„Най-ценното е, че тук даваме възможност на нашите деца кака носят изкуството в себе си“, каза Таня Михайлова. Тя благодари на организатора на фестивала Росица Младенова.

Акцент на събитието под мотото „Светът в моите очи“ тази година беше създаването на уеб сайт, ютюб канал и интернет телевизия на „Медия център“, Украйна. Идеята е да се покаже какъв е светът в очите и децата на младежите на Украйна днес.

Във Варна за пореден път млади таланти се състезаваха с творби в областта на киното, музика и телевизията, анимацията, видеоигри, създаването на сайтове и медийни продукти.

В инициативата се включиха ученици от Гимназията по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, от професионалните гимназии по транспорт в Златица и Сливница, както и участници от съседни държави.

В рамките на фестивала от младежка медия „Ломоносов“ създадоха филма “Защо обичам Варна?“ – за легендата, свързана с Побитите камъни, и спечелиха награда за сценарий.

От 192. СУ „Христо Ботев“ пък направиха журналистически репортаж за събитието.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest