България

Зам.-министър Михайлова поздрави учители и ученици от общините Хаджидимово и Гърмен

В края на учебната година заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздрави учителски колективи и ученици от общините Хаджидимово и Гърмен в Благоевградска област.

В Хаджидимово за 11-та поредна година кметът на общината Любомир Терзиев, съвместно с Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители с ръководител Калинка Гайтанинчева (директор на СУ „П. Хилендарски“ в Абланица), организира церемония за връчване на почетната грамота на заслужили преподаватели и празнично закриване на учебната година. За първи път бяха отличени и хора от непедагогическия персонал, които помагат на педагозите в училища и детски градини.

Отличени бяха 10 учители и четирима души от непедагогическия персонал.

Таня Михайлова поздрави учителите за много добрите резултати на техните ученици на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване в 4. и 10. клас, като благодари на кмета за работата в екип и неговата ангажираност към образованието, „без което няма успешно общество, икономика и развитие“.

Учителските колективи получиха поздравителен адрес от председателя на СБУ д.ик.н. Янка Такева.

Почетен плакет и почетна грамота от домакините получиха зам.-министър Таня Михайлова и началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов, наградени бяха и партньори на образователната система.

По-рано през деня заместник-министър Таня Михайлова заедно с областния управител Георги Динев, кмета на село Долно Дряново Ерхан Шериф и народни представители от региона участваха в откриването на спортна зала в ОбУ „Христо Ботев“.

Учениците и младежите на село Долно Дряново вече ще могат да спортуват в многофункционална спортна зала с площ 450 кв. м. и модерно оборудване за волейбол, баскетбол, тенис на маса и други спортове.

Директорът Гюлка Арнаудова определи откриването на внушителната зала като „сбъдната мечта“ за отлично възпитание и спорт, благодарение на отпуснатите през 2021 година от 455 700 лева от МС.

Учениците от всички класове дефилираха на празника със свои атрактивни изпълнения, като в края на тържеството с емоционални поздрави беше изпратен и випускът от дванадесетокласници. На тържеството присъства почти цялата общност в селото, която аплодира със съпричастие знанията и талантите на учениците.

Училището има оборудвани кабинети по природни и хуманитарни науки, пространства за общуване, активно работят и по различни национални и европейски програми и проекти.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest