България

Зам.-министър Кондов проведе среща с посланика на Унгария

На 11 юли 2024 г. в МВнР заместник-министърът на външните работи г-н Иван Кондов проведе среща с посланика на Унгария в Република България Н. Пр. г-н Миклош Борош.

В контекста на анонсираните от Унгарско председателство на Съвета на ЕС приоритети от дневния ред на Съюза, от българска страна беше изтъкнато важното значение за страната ни на темите за сигурността и отбраната, повишаване конкурентоспособността на ЕС, противодействие на нелегалната миграция, разширяване на ЕС, въз основа на принципа на собствените заслуги, както и запазване на ролята на кохезионната и общата селскостопанска политики на ЕС, и справяне с демографските предизвикателства.

Заместник-министър Кондов подчерта важното значение на скорошно премахване на контрола по сухопътните Шенгенски граници, и очакването, че въпросът ще намери решение в най-скоро време. Подготовката за присъединяване на страната ни към Еврозоната също беше отбелязано като важен приоритет за правителството.  

В хода на разговора беше дадена отлична оценка на нивото на двустранния диалог, като бяха обсъдени възможностите за по-нататъшно задълбочаване на отношенията в областите на  търговията, инвестициите, енергетиката, науката и културата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest