България

Зам.-министър Кондов проведе среща с посланика на ОАЕ

Заместник-министърът на външните работи Иван Кондов проведе среща с извънредния и пълномощен посланик на Обединените арабски емирства в Република България Н. Пр. г-н Абдулрахман Алджабер.

В рамките на срещата двамата дипломати изтъкнаха доброто двустранно сътрудничество през последните години и изразиха желание за надграждане на стратегическия характер на отношенията между двете приятелски страни. Обсъдиха перспективите за по-нататъшно задълбочаване на двустранния диалог в области от взаимен интерес като икономика, инвестиции, сигурност и отбрана.

Посланик Алджабер изрази признателност за предприетите стъпки и изпратеното писмо от министъра на  икономиката и индустрията, д-р Петко Николов, до изпълнителния заместник-председател на ЕК и комисар по търговските въпроси, г-н Валдис Домборскис, с което българската страна подкрепи постигането на напредък в търговско-икономическите отношенията между ЕС и ОАЕ.

От своя страна заместник-министър Иван Кондов благодари за оказаното съдействие от страна на емиратските държавни органи във връзка с провеждането на предстоящите предсрочни парламентарни избори и избори за членове на Европейския парламент от Република България на територията на Обединените арабски емирства.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest