Зам.-министър Кондакова: Дадохме знак към МЗ да има поне пет дни преди влизането на нови противоепидемични мерки

Дадохме знак към Министерството на здравеопазването, като наш партньор в опита да се справим с кризата, да има малко повече време – поне пет дни преди влизането на нови мерки да се знае за тях, защото много трудно се реагира, особено в туризма и в културата, заяви зам.-министърът на културата Весела Кондакова в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

  Зам.-министър Кондакова поясни, че в състава на Националния пандемичен комитет, чийто член е и тя, освен здравни експерти, влизат и представители на различни министерства и сфери, а да се присъединят към Комитета ще бъдат поканени и представители на Националното сдружение на общините в Република България, както и други ключови организации, за да се постигне по-добра оперативност в работата на Комитета. Той ще прогнозира и оценява епидемичната обстановка с цел подготовка на здравните и лечебните заведения и медицинските и немедицинските специалисти за действие по време на пандемия. Комитетът ще работи и за създаване на организация за медицинско обслужване на населението и осигуряване на максимални възможности за лечение на заболелите граждани, както и за създаване на организация за въвеждане на противоепидемични мерки и контрол на територията на страната.

  Вижте още какво сподели зам.-министър Кондакова по отношение на насърчаването на ваксинацията и необходимостта от гарантирането на присъствен учебен процес в училищата по изкуствата и по културата тук.

Pin It on Pinterest