България

Зам.-министър Дашева откри конференция на тема „Превенция и оптимизиране на процеса за сигнализиране при опити за манипулиране на спортни състезания“

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева откри конференция на тема „Превенция и оптимизиране на процеса за сигнализиране при опити за манипулиране на спортни състезания“.

Събитието се организира по проект „MotivAction”, чиято основна цел е установяването на ефективни методи за насърчване на спортисти, рефери и треньори да докладват манипулации в спорта.

▶️ „Радвам се, че този проблем се дискутира широко в спортните среди. Ключовите думи за справянето с манипулирането на спортни състезания са координация и сътрудничество както на национално, така и на международно ниво. Затова искам да благодаря на всички представители на институции и федерации, които се включиха в дискусията и са заинтересовани в това да имаме чист спорт“, заяви зам.-министър Дашева.

▶️ В рамките на събитието бе представен проект на „Наръчник за безопасно подаване на сигнали за манипулирани спортни състезания“, който бе дискутиран със заинтересованите страни.

В конференцията участие взеха представители на Прокуратурата на Република България, Главна дирекция „Национална полиция“, Национална агенция за приходите, Международния олимпийски комитет, Българския олимпийски комитет и спортни федерации.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest