България

Зам.-министър Цанева участва в дискусия „Заедно срещу нетолерантността, речта на омразата и престъпленията от предразсъдъци“

Зам.-министърът на правосъдието Бисерка Цанева участва в националната застъпническа среща с представители на изпълнителната власт, която се провежда под мотото „Заедно срещу нетолерантността, речта на омразата и престъпленията от предразсъдъци“.

Тя поздрави присъстващите от името на министър Мария Павлова. Проявата бе организирана от Българския хелзинкски комитет. 

изображение

Зам.-министър Цанева посочи, че темите са изключително важни и приоритетни за Министерство на правосъдието, защото са свързани с основните права и свободи на гражданите, залегнали в Конституцията.

изображение

В срещата взе участие началникът на политическия кабинет Михаела Мечкунова и експерти от водещите дирекции в министерството – „Съвет по законодателство“, Международно правно сътрудничество и европейски въпроси“, „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ и „Стратегическо развитие и програми“. 

В дискусията се включи зам.-министърът на МВР Стоян Темелакиев и други експерти от ведомствотому. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest