България

Зам.-главният секретар на МВР комисар Кангалджиев присъства на отчет-анализа на ОДМВР-Смолян

Добрите думи за постигнатото отлично взаимодействие между институциите е важната оценка за работата на областната дирекция, заяви пред състава заместник-главният секретар на МВР гл.комисар Димитър Кангалджиев.

Той коментира, че това сътрудничество трябва да се концентрира върху превенцията – основен елемент за противодействие на престъпността.

Заместник-главният секретар на МВР поздрави служителите за постигнатите резултати и изведе  необходимостта от активизиране на работата по ефективно противодействие на икономическата престъпност с акцент – киберпрестъпност.  Главен комисар Кангалджиев обърна специално внимание на заложеното изискване за планирано и стриктно обучение на униформените и увери, че ръководството на МВР полага максимални усилия за подобряване на работната среда и техническата обезпеченост на служителите.        

Дирекцията отново се нарежда в челните места в страната с традиционно ниски нива на престъпност и висок процент разкриваемост на извършителите на криминални престъпления. Като цяло регистрираните криминални и икономически престъпления през изминалата година бележат спад с около 9% спрямо предходната 2022 г., отчете  директора на ОДМВР-Смолян – старши комисар Цветан Цанков. Той посочи, че специално внимание е насочено към ефективното противодействие на случаите на домашно насилие и на територията на областта за първи път в страната е проведена специализирана полицейска операция по тази линия. Старши комисар Цветан Цанков  изрази увереност, че постигнатите резултати и добри практики по всички направления, ще бъдат надградени през настоящата година.

Гости на годишния анализ бяха областният управител, кметът на гр. Смолян, кметове на всички общини в областта, председателят на общинският съвет,  апелативен прокурор в гр. Пловдив, окръжен прокурор, представители на административния, окръжен и районен съд и на структурите за местно самоуправление.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest