България

Задълбочаването на енергийното сътрудничество между България и Италия обсъдиха министър Радев и посланик Дзара

Възможностите за задълбочаване на енергийното сътрудничество между България и Италия бяха основен акцент в срещата между министъра на енергетиката Румен Радев и посланика на Италия у нас – Н.Пр. Джузепина Дзара.

Срещата се проведе в Министерството на енергетиката с участието и на заместник-министър Ива Петрова, началника на политическия кабинет Карина Ангелиева и експерти от международната дирекция.

В рамките на разговора беше направен преглед на отличните двустранни отношения, като беше откроен потенциалът за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на технологиите, свързани с производството на зелен водород и електроенергия. Сред темите на разговора бяха също предизвикателствата пред енергийния преход, енергийната диверсификация и сигурността на достъпа до енергийни ресурси.

Срещата подчерта близкото приятелство и сътрудничество между България и Италия с конкретен ангажимент за посрещане на общите предизвикателства и насърчаване на по-широкото взаимодействие в сферите от взаимен интерес, както и в рамките на европейски програми в областта на енергетиката.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest