България

XXVIII Републикански турнир по стрелба „Бинев, Трошанов, Ангелов“

Спортното мероприятие се организира съвместно от ОДМВР-София и Спортната асоциация на МВР

За поредна година ОДМВР-София и Спортната асоциация на МВР обединиха усилия и организираха републикански турнир по стрелба в памет на майор Йордан Бинев, мл. лейтенант Красимир Трошанов и мл. лейтенант Ангел Ангелов. На 3 май 1996 г. тримата колеги загубиха живота си при изпълнение на служебните си задължения. Директорът на ОДМВР-София ст. комисар Тихомир Ценов  засвидетелства уважение скъм семействата на загиналите колеги. С едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта и саможертвата на тримата доблестни български полицаи, оставили ярка следа с мъжеството и храбростта си, със своята човечност и висок морал.

Официален старт на турнира даде и.д.главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, който поздрави организаторите и участниците за усърдието и постоянството, с което всяка година засвидетелстват своето преклонение към загиналите ни колеги – дълг, който не трябва да забравяме.

Сред гостите на церемонията бяха административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова, директорът на РДПБЗН-София ст. комисар Георги Иванов, председателят на Спортната асоциация на МВР Чавдар Атанасов и близки на загиналите полицейски служители. В тазгодишното издание на турнира по стрелба участват 14 отбора от различни структури на Министерството на вътрешните работи.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest