Военновъздушните сили отбелязват своя боен празник

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват утре, 16 октомври, в отбелязването на 108-ата годишнина от първия боен полет на военната авиация и празника на Военновъздушните сили (ВВС).

Те ще почетат паметта на летците, загинали във военно и в мирно време, с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца пред Народното събрание (на бул. „Цар Освободител“). Военнослужещи от ВВС ще отдадат воински почести и ще поднесат венци и цветя в Алеята на летците (в Централните софийски гробища) и пред Паметника на загиналите летци (в кв. „Иван Вазов“ в София).

По-късно същия ден министър Каракачанов и адмирал Ефтимов ще наградят военнослужещи от ВВС за проявен висок професионализъм при изпълнението на задачите.

По традиция в навечерието на празника командването на Военновъздушните сили ще се срещне с военнослужещи – ветерани, служили достойно в редиците на бойната ни авиация.

През тази година кулминацията в отбелязването на 108-ата годишнина от първия боен полет ще бъде на 19 октомври в гр. Пловдив, когато в рамките на информационната кампания „Бъди войник“ военнослужещите от ВВС ще изпълнят полети с вертолети Бел-206, Ми-24 и „Кугър“ и самолети J-27 „Спартан“, МиГ-29 и Ан-2.

Pin It on Pinterest