България

Военни инженери извършват оглед и оценка на мостови съоръжения в Община Царево

Военнослужещи от инженерните формирования в Българската армия в момента извършват оглед и оценка на щетите на три мостови съоръжения в районите, пострадали от големите наводнения на 5 септември.

Правят се разчети за построяване на мост, свързващ централната част на Царево с квартал „Василико“. След приключване на огледите и анализите с кмета на община Царево и представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще се вземе решение за предприемане на съответните действия.

От първия ден на бедствието Българската армия е в готовност да окаже подкрепа както с личен състав, така и с високопроходима техника за евакуиране на бедстващи хора, доставка на продукти от първа необходимост и вода за нуждаещите се, транспорт на различни товари. Представители на Въоръжените сили участват в заседанията на Кризисния щаб.

Министерството на отбраната е в тясна координация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Гранична полиция и други структури в засегнатите райони, които реагираха своевременно, и се отзовават, съгласно изискванията на местния кризисен щаб.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest