България

Военни формирования от Сухопътните войски провеждат дни на отворените врати по повод 20-ата годишнина от членството на България в НАТО

Военни формирования от състава на Сухопътните войски ще отбележат 20-ата годишнина от членството на България в НАТО с дни на отворените врати на 28 и 29 март.

Формированията на Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора, Кабиле и Хасково отварят врати за посетители от 10.00 ч. до 16.30 ч.

В Стара Загора, за отбелязване на 20-годишнината от членството в Алианса и с цел популяризиране на професията „кадрови военнослужещ”, ще бъдат демонстрирани образци техника и екипировка на въоръжение в Българската армия. Ще има динамичен показ на тактически действия и бойни техники. Участие ще вземат и представители на Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново, които ще представят възможностите за кариерно развитие във Въоръжените сили на Република България. Гражданите са добре дошли във военно формирование 24150 – гр. Стара Загора, ул. „Августа Траяна” № 23.

Във войсковия район „Кабиле“ край Ямбол в дните на отворените врати посетителите ще могат да видят основни образци на въоръжението и техниката на 20-и самоходен артилерийски дивизион и 42-ри механизиран батальон. В двете поделения от състава на Втора механизирана бригада на Сухопътни войски гостите ще могат да наблюдават и демонстрация на специализиран ръкопашен бой, както и да се запознаят с възможностите за работа, възнагражденията и кариерното развитие в редиците на Българската армия.

В Хасково мероприятието ще се проведе в района на военното формирование 52 740 с подобна програма.

В Плевен военното формирование 22 160 от състава на Единен център за начална военна подготовка също отваря врати за граждани и гости по повод годишнината на 28 и 29 март от 10.00 ч. до 14.00 ч.

Заповядайте!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest