България

ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз – 2024“

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще присъстват на 12 юли (петък) на Деня за високопоставени гости и медии на националното военноморско учение с международно участие „Бриз – 2024“, който ще се проведе от 08.30 ч. до 13.00 ч. в акваторията на Бургаския залив.

Гостите на ВИП деня ще наблюдават изпълнението на различни епизоди от „Бриз – 2024“ на море от борда на фрегата „Дръзки“ от състава на Военноморските сили на Република България.

В учението участват 23 бойни и спомагателни кораби и катери, 3 самолета, 2 вертолета и 2330 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Великобритания, Грузия, Гърция, Италия, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, както и от Обединеното морско командване на НАТО (MARCOM), Противоминната военноморска група в Черно море (MCM Black Sea), Центъра на НАТО за противоминни операции (NMW COE), Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България (NFIU) и Тренировъчния център на НАТО по морски възпиращи операции (NMIOTC).

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest