България

Вицепрезидентът Йотова откри в Тополовград 26-ия Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“

Политическият театър днес е тъжен, несигурен, рядко носи добри новини.

Доминират конфликтите, омразата, разделението, арогантността, темите, които не предопределят бъдещето на децата ни – кой с кого бил на тайни срещи и т.н. За съжаление, малко се мисли за хората.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград на откриването на 26-ия Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“. Във фестивала, който се провежда под патронажа на вицепрезидента, участват 19 български театрални трупи от шест държави – България, Канада, Молдова, Сърбия, Италия, Украйна.

Вицепрезидентът благодари за всеотдайността на организаторите от община Тополовград и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“, за подкрепата на Министерството на културата, Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища. „Съжалявам, че тази вечер тук няма представители на Министерство на културата, на областната управа, които да заявят подкрепата на държавата за вашия труд“, обърна се Йотова към организаторите и участниците.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest