България

Вицепрезидентът в Първомай: Нуждаем се от сила и обединение, за да започнем големия разговор за бъдещето на България

Илияна Йотова беше гост на празника на града и 51-ите Майски културни тържества

На Международния ден на труда хората по света издигат глас за повече справедливост, солидарност, достоен труд и достойни доходи. На днешния празник трябва да направим трезва преценка какъв свят ще оставим на децата си. Трябват добре подготвени политици, амбициозни хора, които умеят да гледат години напред. Да оставим разговора за миналото, който често водим с доста нечисти помисли. В навечерието на националните и европейските избори се нуждаем от сила и обединение, за да започнем заедно разговора за бъдещето на България, как да задържим децата си в родината, за да не чезне тя. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към жителите и гостите на Първомай, където беше гост на празника на града и откри 51-ите Майски културни тържества.

В приветствието си Йотова посочи, че Първомай е единственият град в света, който носи името на днешния празник. Тя отбеляза, че Първомай привлича много туристи с богатия си целегодишен културен календар, с древната си история и прекрасната природа. „С Първомай са свързани бележити български личности. Тази година се навършват 120 години от рождението на един от най-тънките познавачи на българската душевност писателя Георги Караславов. Наред с прекрасните си произведения той ни завеща и едно мъдро послание, което трябва да помним – когато един народ се бори за своите бъднини и се вдигне да защитава правото си, мъчно можеш да тръгнеш срещу него и да го спреш“, заяви вицепрезидентът.

Илияна Йотова поздрави кмета Николай Митков, цялото общинско ръководство и жителите на Първомай, че с общи усилия, амбиция и енергия градят заедно този красив край на България. Тя изтъкна специалната грижа за училищата и детските градини, за възрастните хора в общината.

„Да се опитаме да избягаме от злободневието и да надникнем в бъдещето, за да не забравяме най-важното – смисъла. А той е в нашите деца и това, което им оставяме“, подчерта вицепрезидентът.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest