България

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Атина Международен форум „Пътят на светлината“, посветен на делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици

В събота, 11 май, вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в гръцката столица Атина по покана на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“. В деня, в който православната църква почита Светите равноапостолни братя Кирил и Методий, вицепрезидентът ще открие Международния научен форум „Пътят на светлината“. 

Съорганизатори на форума, който е под патронажа на Илияна Йотова, са Кирило-Методиевският научен център, Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“, Асоциацията на българските училища в чужбина, с подкрепата на Посолството на Република България в Гърция. Форумът е част от програмата за отбелязването на 20-годишнината на Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Вицепрезидентът ще бъде гост на тържественото честване на юбилея. В рамките на посещението си в Атина Илияна Йотова ще се срещне с представители на български сдружения и неделни училища.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest