Вицепремиерът Николова взе участие в церемонията по издигане на Националното знаме за 3 март

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова участва в официалната церемония по издигане на Националното знаме на Република България по случай Националния празник 3 март.

От името на правителството тя проследи приемането на почетният караул пред Паметника на Незнайния войн в София.

Тази година с церемонията отбелязваме 143 години от Освобождението на България. Събитието се провежда в условията на продължаващата пандемична обстановка, като са въведени строги мерки за реализацията му.

Под звуците на Българския химн тържествено беше издигнат Националният трибагреник. Официалните лица положиха венец на признателност пред Паметника на Незнайния войн.

Сред присъствалите на тържествената церемония бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, вицепрезидентът Илияна Йотова, началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов и др.

По-рано днес в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ бе отслужена панихида и молебен по повод 143-годишнината от Освобождението на България от османско владичество. Богослужението беше с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Те бяха оглавени от Негово преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Светия синод на Българската православна църква, и Негово преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит, заедно с други духовници.

Pin It on Pinterest