Вицепремиерът Николова провери места за настаняване в Обзор

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова провери места за настаняване в Обзор. В рамките на работното си посещение тя инспектира лично дали обектите спазват издадените указания за работа в условия на разпространение на коронавируса. На посещенията присъстваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и кметът на Обзор Христо Янев.

Вицепремиерът се увери, че на входа на всички гости се измерва температурата, на рецепцията има необходимите прегради, а персоналът използва лични предпазни средства. Навсякъде са поставени нужните информационни материали, следи се и за спазването на противоепидемичните мерки от туристите.

Направена е организация за разделяне на потоците за вход и за изход. Стриктно се спазват графиците за дезинфекция. В местата за изхранване също са спазени разписаните указания за дейност. Ръководството на хотелите уточни, че при влизане в ресторантите също се измерва температурата на посетителите.

Вицепремиерът инспектира и подхода на Южен плаж в Обзор. Проверката бе във връзка със сигнали на собственици на хотели, че морска ивица е труднодостъпна заради пропадане. Министър Николова посочи, че осигуряването на пешеходен достъп до плажовете е задължително и е недопустимо входът към него да е в толкова лошо състояние, което може да застраши безопасността на посетителите. По думите й ще се коментират конкретни действия, които да се предприемат за обезопасяване и отваряне на подхода.

Pin It on Pinterest