Вицепремиерът Николова посети древния град Ал Ула и областта

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети древния град Ал Ула и областта в Кралство Саудитска Арабия. Домакините представиха едни от най-значимите си и интересни културно-исторически забележителности в региона.

Министър Николова коментира, че културно-историческият туризъм е сред най-търсените туристически продукти. България е на трето място по артефакти в Европа и популяризирането на това богатство е приоритет и в нашата работа, посочи още тя. Именно този сегмент може да подпомогне насърчаването на целогодишния туризъм и по този начин гарантира целогодишна заетост. По думите й този вид туризъм е и продуктът, в който България и Кралство Саудитска Арабия могат да работят за обмяна на опит и сътрудничество.

Древният град Ал Ула е един от най-впечатляващите градове в Близкия Изток. Той представлява мрежа от каменни руини, някои от които са над 2000 години.

Вицепремиерът Марияна Николова посети и иновативния конферентен център Марая, в който се провеждат срещите на лидерите на Арабската лига.

Pin It on Pinterest