Вицепремиерът Николова обсъди актуални теми за зимния туризъм с Петър Попангелов

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди актуални теми за зимния туризъм с Петър Попангелов, най-успешния български скиор в алпийските дисциплини.

Двамата разговаряха по време на инспекцията на министъра в курорта Боровец, където днес започват работа ски съоръженията.

Радвам се, че тук днес виждам много любители на зимните спортове, и се надявам интересът на гостите да се запази и в следващите студени месеци, коментира вицепремиерът. Тя посочи още, че пътуванията и спортът в планината укрепват здравето, което именно в момента е най-важното. И допълни още, че те са безопасни, а на съоръженията и в местата за настаняване се спазват всички противоепидемични мерки.

Г-н Попангелов информира, че ски училищата са запознати с указанията за работа и стриктно се спазват изискванията за ограничаване броя на участниците в групите. Той посочи, че се следва препоръката да няма повече от 10 души в група, и подчерта, че е много важно да се изпълняват както противоепидемичните мерки, така и правилата за безопасен спорт.

Тема на разговора бе и търсенето на услугите на професионалните ски и сноуборд инструктори, като г-н Попангелов подчерта, че интерес има отново дори и в този нетипичен сезон.

Pin It on Pinterest