Вежди Рашидов: България и Саудитска Арабия имат големи перспективи за развитие на връзките в областта на културата

Има големи перспективи за развитие на връзките между България и Саудитска Арабия в областта на културата, подчерта председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България – Саудитска Арабия Вежди Рашидов на срещата си с посланика на Саудитска Арабия в България Месфер Абдулрахман ал Гасиб.

Вярвам, че България и Саудитска Арабия имат големи перспективи за развитие на връзките в областта на културата, заяви Вежди Рашидов. По думите му Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, който открихме в София през 2012 година, може да бъде свързващо звено в тази сфера.

На срещата бяха обсъдени перспективите за разширяване на културния обмен между двете държави и възможностите, които дава културният туризъм. Сред темите на разговора беше и предстоящата визита на българска парламентарна делегация в Саудитска Арабия.

Заместник-председателят на парламента Веселин Марешки, който е член на Групата за приятелство със Саудитска Арабия, също участва в срещата.

Pin It on Pinterest