Във военните формирования от Българската армия беше открита новата учебна 2021 г.

Началото на подготовката на личния състав на Българската армия през новата учебна 2021 г. беше отбелязано във военните формирования с тържествени ритуали и при спазване на противоепидемичните мерки.

Командирите на военните формирования отбелязаха пред личния състав постиженията през изминалата година и представиха приоритетите в подготовката на военнослужещите през 2021 г.

На годишния анализ на подготовката на личния състав в авиобаза Граф Игнатиево присъства командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Командирът на авиобазата бригаден генерал Николай Русев представи резултатите от цялостната дейност на личния състав през изминалата година като акцентира на поддържането и усъвършенстването на летателната подготовка. Той отчете, че всички планирани и допълнително поставени задачи са изпълнени успешно. Частично е преодоляна и негативната тенденция за намаляване на броя на военнослужещите по категории. „Уверен съм, че в близките месеци ни предстои качествена промяна в ресурсното осигуряване и интензивна летателна подготовка през година“, посочи бригаден генерал Николай Русев.

„Благодарение на всички специалисти от базата отчитаме една успешна година, въпреки предизвикателствата от различен характер“, каза командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Той изтъкна, че обновление през настоящата година трябва да има, и то ще бъде свързано не само с началото на проектите за модернизация на летището, но и в летателно отношение, където ще се търсят пътища за увеличаване на броя на изправните самолети МиГ-29 и приучването и подготовката на млад летателен състав. Генерал-майор Петров благодари за усърдието, мотивацията и пълната мобилизация на личния състав за изпълнение на всички задачи през изминалата година, в това число и за активното участие в разработването на техническите задания във връзка с изграждането на новата инфраструктура на базата и пожела на всички здраве и успехи през 2021 г.

Pin It on Pinterest