България

V-ти Републикански турнир по стрелба за служители в системата на ГДИН

Републиканският турнир по стрелба за служители в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) се проведе днес за пети път. 

Първото по рода си подобно съревнование в системата на затворите носи името на Янко Янев – главен надзирател от Софийския затвор, който загуби своя живот, изпълнявайки служебните си задължения.

         В спортното мероприятие участваха 39 служители от 9 затвора, 4 Областни служби „Изпълнение на наказанията“ и един сборен отбор от централната администрация на ГДИН.

Сред мъжете първо място спечели Димитър Петров от затвора в Пазарджик, а при жените – Елица Тилева от ОСИН-Пловдив. В отборното класиране победиха служителите на затвора в Плевен, следвани от колегите си от ГДИН. 

изображение

Събитието бе открито от главния директор на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов, наградите бяха връчени от ст. комисар Нина Главчовска, зам.-главен директор на ГДИН и от вдовицата на Янко Янев – Милена Янева. 

Тази година състезанието се проведе на стрелбището на Бюрото по защита на защитени лица, където през другия месец ще се състои и Коледният турнир за купата на министъра на правосъдието по динамична стрелба с пистолет. В него се очаква да се включат служители и от трите специализирани дирекции към МП – Бюрото по защита,  ГДИН и Главна дирекция „Охрана“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest