Ученици от град Главиница сурвакаха онлайн министър Георги Гьоков по повод Василица

Ученици от СУ „Васил Левски“ от град Главиница, област Силистра, сурвакаха днес онлайн министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков по повод ромската Нова година – Василица.

Десетте деца, който участваха в празника, са от началния курс 1-3 клас и 11-ти клас. Виртуалната срещата е част от тазгодишната инициатива на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, който работи за образователната интеграция на ромските деца.

„Ценя високо работа на Център „Амалипе“ за превенция на отпадането от училище на децата от ромски произход. Все повече от тях успяват да завършат  своето образование и това им дава шанс да намерят работа“, отбеляза в поздрава си министър Гьоков. „Тези теми са приоритет в работата на Министерството на труда и социалната политика и имат решаваща роля за повишаването на жизнения стандарт на ромската общност“, добави той.

Председателят на „Амалипе“ Деян Колев отбеляза, че все повече деца от близо 300  училища, обединени в мрежата „Всеки ученик ще бъде отличник“, имат отличен успех и по-малко от 1% от тях отпадат от образователната система.

Учениците представиха ритуалите и традициите на празника и проведоха кратка дискусия с министъра на труда и социалната политика за професионалните му отговорности и детските му мечти. Те му пожелаха здраве, благополучие и много успехи. Министър Гьоков ги насърчи да учат, да бъдат активни граждани и да сбъднат мечтите си.

Pin It on Pinterest