Участници от Международния фолклорен фестивал “Витоша” посетиха МК

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева прие участници в двадесет и третия Международен фолклорен фестивал “Витоша”. В галерия „Средец“ на Министерството на културата гостуваха представители на ансамблите от Мексико, Казахстан, Перу, Корея, Япония, Испания, Башкирия и Турция.

   Участниците поздравиха домакините с атрактивни моменти от характерните за всяка страна танцови хореографии, които ще представят и пред българската публика до 20 юли в София. Събитието е част от календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Участие във форума ще вземат 7000 танцьори от 35 държави от Европа, Азия и Америка. Целта на фестивала е да се популяризира танцовото изкуство на различни български региони и запознаване с фолклора на гостуващите държави.

   „Използвам случая да благодаря на кмета на район „Витоша” инж. Теодор Петков и на Столична община за организацията, защото да организираш такова събитие за двадесет и три поредни години наистина показва устойчиво желание и воля да работиш за създаване на културните мостове. Надявам се българската публика да приеме радушно тези млади хора, заредени с емоция и настроение. Пожелавам приятни мигове на всички, които имат среща с магията на фолклора и със същността на хората, които стоят зад танца”, каза зам.-министър Гешева по повод фестивала. Тя изрази убеждението си, че участниците в него ще пожелаят да се върнат в страната ни отново и отново.

Pin It on Pinterest