Световната шампионка Биляна Дудова получи почетен плакет от спортния министър Андрей Кузманов

Поредно признание за успеха получи от министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов златната медалистка от Световното първенство по борба в Осло Биляна Дудова и бе наградена с почетен плакет.

Министърът връчи знак и на треньора й Георги Калчев за приноса му към спечелената световна титла. Биляна Дудова показа на министъра златния пояс и медала от Норвегия и заяви, че следващата й голяма цел е олимпийска титла в Париж 2024. 
    „Вие сте гордост за нацията ни и ви пожелавам здраве и злато и от Олимпийските игри в Париж“, каза Кузманов. 
    В момента световната шампионка е в почивка, но емоциите от титлата й не стихват. На срещата присъства и президентът на Българската федерация Христо Маринов, който повдигна въпроса за премирането на световните и европейски шампиони.
Спортният министър Андрей Кузманов награди с плакети и европейските шампиони по акробатика в Пезаро, Италия (11 – 17 години) Георги Стоянов и Владимир Коточев, както и техните треньори Камелия Борисова и Мария Гончева. Двамата акробати са ученици – Георги е в VII клас в Спортно училище „Юрий Гагарин“ в Бургас, а Владимир е в X клас в ПГЧЕ „Васил Левски“, но тренират двуразово и водят усилена подготовка за предстоящото световно първенство. По време на срещата със спортния министър елитните акробати и треньорите им споделиха, че 2021 година е една от най-успешните за техния спорт. Сега продължават с усилените тренировки, тъй като имат контролни състезания и лагери за предстоящото Световно първенство. 
    Заслужено признание от спортния министър получиха и най-добрите състезатели по мотоциклетизъм на родната федерация. С почетни плакети министърът на младежта и спорта награди – Мартин Чой за трето място във финалния кръг на Световния шампионат по ендуранс, Радостин Михайлов, европейски шампион в клас S3 в СуперМото, Живко Иванов, европейски вицешампион в клас SM Junior в СуперМото, Дани Цанков, европейски вицешампион в Ямаха BluCrew 65cc и мениджърa му Мартин Тодоров. На срещата с министъра бяха още президентът на Българска федерация по мотоциклетизъм Ангел Траков и състезателите Майкъл Иванов и Николай Малинов, които след 26 години отново представиха България в престижното състезание Мотокрос на Нациите. Най-добрите мотоциклетисти подариха на министър Кузманов фланелка с автографи.

Pin It on Pinterest