България

Стажанти от Центъра за подготовка в Пазарджик положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР

74 стажанти от Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ положиха клетва за спазване нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

На тържествената церемония в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР присъстваха главен комисар Антон Златанов – директор на ГДГП, Валентина Кайтазова – областен управител на пазарджишка област, старши комисар Петър Антиев – заместник-директор на ГДЖСОБТ, старши комисар доц. д-р Иван Видолов – ректор на Академията на МВР, старши комисар Даниел Луков – директор на ОДМВР-Пазарджик, комисар Станимир Калоферов – директор на ЦСПП-Пазарджик. Гости на събитието бяха ръководни служители от ОДМВР, Дирекция „Жандармерия“-ГДЖСОБТ, много близки и роднини на стажантите от цялата страна.

 С полагането на клетвата приключва 7-месечната им първоначална полицейска подготовка. През това време те получиха базови знания по  различни дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ. В обучението им бяха включени и много занятия с практическа насоченост, провеждани от опитни служители в различни полицейски структури. След успешното завършване на курса в ЦСПП-Пазарджик стажантите придобиват статут на пълноправни служители и след кратко въвеждане в служебната дейност, ще изпълняват своите задачи по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в структурите на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“.

Ректорът на АМВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов отправи поздрав към завършващите, като им пожела успех в нелеката задача да бъдат безкомпромисни служители на реда и да работят в името на гражданите. Грамоти получиха отличниците на випуска, които бяха връчени от главен комисар Антон Златанов и старши комисар Петър Антиев. 

Свещеници от Пазарджишката духовна околия отслужиха тържествен водосвет за здраве на всички присъстващи.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest