Среща по проект „Споделяне на позитивни ценности чрез засилване ролята на съдиите – SPORT4RULES“

Представител на Министерството на младежта и спорта взе участие в работна среща по проект „Споделяне на позитивни ценности чрез засилване ролята на съдиите – SPORT4RULES“ по Програма „Еразъм +“.
Координатор на проекта е Италианската федерация по волейбол, а партниращите организации са Международната федерация на съдиите, Олимпийския комитет на Босна и Херцеговина, Хърватската федерация по волейбол, Турската федерация по волейбол, Италианската тенис федерация, Френската баскетболна федерация и Университета на Севиля.
Целта на проекта е да насърчи изграждането на култура против насилието в спорта, въз основа на разглеждането на специфичната роля на съдията. По проекта ще бъдат изготвени обучителни програми и тренировъчни модули, насочени към ученици, желаещи да се включат като съдии и техните преподаватели по физическо възпитание, които следва да ги обучават. Ще бъде разработено обучение за съдии за развитието на личностните умения, свързани със съдийството. Ще бъде изготвена и програма за наставничество на млади съдии от различни спортове, с цел мотивация и подпомагане кариерното им развитие, с акцент върху насърчаване на участието на жените в съдийството.
По време на срещата, която се състоя в Сараево (Босна и Херцеговина), бяха обсъдени две от вече изготвените програми и планирани последващите действия по проекта.
Повече информация за проекта, може да откриете на следния линк:
https://sport4rules.eu/news-en/

Pin It on Pinterest