Спортни клубове и федерации продължават с #BeActive Нощ на спорта

 Над 30 федерации и клубове ще представят дейността си по време на Спортното селище и Нощта на спорта.

Събитията са част от Европейската седмица на спорта #BeActive и ще се проведат на 25 септември в пространството пред Националния дворец на културата. 
    След 15,00 ч. посетителите ще могат да видят демонстрации, да получат информационни материали и да се запознаят с различни спортове – лека атлетика, баскетбол, борба, бокс, художествена гимнастика, аеробика, хандбал, канадска борба, фехтовка, спортни танци, брейк и други. 
    Старт на Нощта на спорта в 18.00 часа ще дадат министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Сред официалните гости ще бъдат Н. Пр. Анжей Франгеш – извънреден и пълномощен посланик на Република Словения у нас, Н. Пр. доц. д-р Желко Йович – извънреден и пълномощен посланик на Република Сърбия в България, заместник-министърът на културата Весела Кондакова, заместник-председателят на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева, заместник-ректорът на Националната спортна академия “Васил Левски” проф. Татяна Янчева и кметът на Община Сливница Васко Стоилов. В церемонията ще се включат и посланиците на инициативата Боряна Калейн, европейска вицешампионка по художествена гимнастика и Ивайло Иванов, сребърен медалист от европейски първенства по джудо. 
    По време на събитията ще се състоят редица активности, като изкачване фасадата на НДК, спортно ориентиране, демонстрации на сцена в различни спортове и летене с балон. 
    През 2021 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“, а инициативите ще се проведат в София, Монтана, Видин и Враца. Кампанията има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности. 
    #BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Pin It on Pinterest