Семинар за медиите относно предстоящото преброяване организират от НСИ

Ръководството на Националния статистически институт отново дава възможност на представителите на медиите от Северна България да се включат в семинар по повод предстоящото преброяване, което ще се проведе в периода от 7 септември до 3 октомври тази година.

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Борислав Българинов и директора на Териториално статистическо звено – Север Диана Самхарадзе.

На 26 и 27 юли в Учебния център на Националния статистически институт край Ловеч в село Сливек ще се състои мащабно информационно събитие. По време на двудневния форум акцентът ще бъде поставен върху методологията и организацията на преброяването. Ще бъдат представени и разяснителни видеоклипове, а същевременно журналистите ще имат възможност за интервюта с ръководството на НСИ и Териториалното статистическо бюро. Специално внимание ще бъде отделено и на защитата на личните данни, информационната система и други свързани въпроси.

Необходимо е да бъде отбелязано, че преброяването през 2021 година е от съществено значение за всеки един гражданин, тъй като на база събраните данни ще бъдат разработени публичните политики за следващото десетилетие.

Припомняме, че Областна администрация – Русе също е част от мащабната информационна кампания на Националния статистически институт и си сътрудничи отлично с всички институции от временната областна преброителна комисия.

Разходите на участниците за пътуване, храна и нощувки ще бъдат поети от НСИ. За целта обаче ще се необходими разходооправдателни документи, както и банкова сметка, на която да се преведат парите. За участие във форума е необходимо изпращане на потвърждение на следния e-mail: press@nsi.bg най-късно до 12.00 часа на 20 юли. Пълният текст на поканата, както и програмата може да откриете на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/seminar-za-mediite-otnosno-predstoyashtoto-prebroyavane-organizirat-ot-nsi

Pin It on Pinterest