България

Росен Желязков разговаря с президента на Грузия

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разговаря с президента на Грузия Саломе Зурабишвили.

На разговора, който беше на „четири очи“, Росен Желязков още веднъж подчерта, че България е убеден привърженик на европейската и евроатлантическата перспектива пред Грузия.

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили изрази задоволство от визитата на българската парламентарна делегация в Тбилиси. Тя отбеляза отличните двустранни отношения и искрените приятелски връзки между народите на двете страни. Грузинският президент изрази увереност, че с подкрепата на България Грузия скоро ще получи статут на страна кандидат за член на ЕС.

България вярва в разширяването на ЕС и е твърдо убедена, че Грузия скоро ще получи статут на кандидат за член, подчерта Росен Желязков. Той изрази подкрепата на България за усилията, които Грузия полага за изпълнение на критериите на ЕС.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков изрази своето задоволство от конструктивните и полезни и за двете страни разговори, които са проведени по време на официалното му посещение в Грузия. На срещите получих уверение, че има подем в двустранното сътрудничество и желание то да бъде на още по-високо ниво, добави той.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest