България

Радев: Проф. Петър-Емил Митев ще бъде запомнен като високо ерудирана и уважавана личност с ярка гражданска позиция и отчетливо присъствие в интелектуалния живот на страната

Държавният глава изразява съболезнования към близките и семейството на големия български учен проф. Петър-Емил Митев по повод неговата кончина

Президентът Румен Радев изразява съболезнования към близките и семейството на проф. Петър-Емил Митев по повод кончината на едно от големите имена на социалните науки в България, утвърден преподавател и международно разпознаваем учен. 

„Посветил голяма част от професионалния си път на изследване на младите хора, неговите трудове накараха света да заговори за българска школа в социологията на младежта“, посочва държавният глава в съболезнователното си писмо. Той откроява приноса на проф. Петър-Емил Митев за постигането на съществено по-задълбочено разбиране на ключови предизвикателства пред българското общество. „Със своята десетилетна и всеотдайна работа той спомогна за академичното израстване на поколения студенти и млади учени“, заявява президентът Радев.

В съболезнователното си писмо държавният глава подчертава още, че проф. Петър-Емил Митев ще бъде запомнен като високо ерудирана и уважавана личност с ярка гражданска позиция и отчетливо присъствие в интелектуалния живот на страната. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest