Проведе се събрание на Камарата на следователите в България

Заместник-главният прокурор Даниела Машева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева присъстваха на събрание на Камарата на следователите в България

На 17.10.2020г. заместник-главният прокурор при Върховна Касационна прокуратура (ВКП) Даниела Машева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева присъстваха на общо събрание на Камарата на следователите в България, което се проведе в  град Пловдив.

От името на главният прокурор Иван Гешев, прокурор Машева и прокурор Милева приветстваха следователите.

„Убеден съм в професионалния потенциал и компетентност на следователите, както и че всеки от вас работи с пълна отдаденост и уважение към професията. Отчитайки предизвикателствата пред вашата работа и желанието ви за постигане на високи резултати и ефективност на водените разследвания, съм предприел конкретни стъпки за разширяване на правомощията по разследване на дела от страна на НСлС и следствените отдели в страната. Считам че, това е добра предпоставка за оптималното използване на пълния капацитет на следствените служби, като ключов елемент за установяване на правовия ред и справедливостта в страната“, пише в поздравителния адрес на главният прокурор, изпратен до Камарата на следователите в България.

Pin It on Pinterest