Професор д-р Ингрид Шикова получи годишната почетна награда на Дипломатическия институт

Дипломатическият институт към министъра на външните работи връчи своята годишна почетна награда „DOCENDO DISCIMUS” за значим принос в развитието на института за 2020 г. на проф. д-р Ингрид Шикова.


По време на тържествената церемония заместник-министърът на външните работи Румен Александров отправи приветствие към професор Шикова от името на министерството. Наградата беше връчена от директора на института Таня Михайлова.
Професор Шикова е един от основателите на специалност „Европеистика“ в Софийския университет и член на Националния констултативен съвет към Дипломатическия институт. В продължение на години проф. Шикова участва като лектор в редица квалификационни формати на ДИ, свързани с европейския дневен ред. Тя има значителен принос в обучителната дейност на института, както и за популяризирането му сред студентската общност. С проф. Шикова институтът си партнира и в редица проекти. Пример за това е и успешното сътрудничество при осъществяването на първия по рода си „Национален архив от спомени за процеса на присъединяване на България към ЕС“ с ръководения от нея „Жан Моне“ Център за високи постижения.
Преди церемонията по награждаване настоящият курс стажант-аташета в МВнР „Стоян Петров-Чомаков“ и студенти от катедра „Европеистика“ на Софийския университет имаха удволствието да участват в дискусия с проф. Шикова за бъдещето на Европейския съюз, кръговата икономика и Зеления пакт, както и перспективите пред европейската интеграция.

Pin It on Pinterest