Президентите Радев и Джуканович обсъдиха перспективите за насърчаване на икономическия обмен между България и Черна гора

България и Черна гора имат амбицията да трансформират интензивния политически диалог и приятелските двустранни отношения в много по-активно търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество. Това беше общата позиция на президентите Румен Радев и Мило Джуканович, които се срещнаха днес в Ню Йорк в рамките на 74-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН.

Двамата изразиха готовност отговорните институции в двете държави да работят за организирането на съвместни бизнес форуми, на които компаниите и деловите среди от България и Черна гора да договорят общи проекти, като една от възможностите за насърчаване на бизнеса. Усъвършенстването на транспортните коридори в Югоизточна Европа и повишаването на свързаността в региона също са фактор за задълбочаване на икономическия обмен и туризма.

Нашите държави са в двата края на Западните Балкани, което ни отрежда отговорност да работим за стабилността в региона, заяви още президентът Радев и открои приноса на Черна гора за европейската интеграция на съседите ни на Балканите.

Pin It on Pinterest