Президентът ще удостои с държавни отличия изтъкнати българи в областта на медицината, информационните технологии и отбраната

На 8 септември, сряда, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи държавни отличия на изтъкнати българи за значимите им заслуги в областта на медицината, информационните технологии и отбраната.

На церемония от 10.30 часа с орден „Св. св. Кирил и Методий“  oгърлие ще бъде удостоен акад. Васил Сгурев за неговите заслуги за развитието на електрониката, роботиката и информационните технологии.

Държавният глава ще отличи проф. д-р Камен Плочев с орден „Мадарски конник“ първа степен за постиженията му в областта на медицината, развитието и укрепването на двустранните отношения в областта на здравеопазването и научните изследвания в медицината между Република България и редица европейски държави.

Румен Радев ще връчи Почетния знак на държавния глава на полковник Славчо Велков за неговия принос към отбраната и сигурността на България, активната му общественополезна и военно-патриотична дейност.

Pin It on Pinterest